Integritetspolicy

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://www.klear.se.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Vi på K.L. Ekonomi, Administration & Reklam AB nedan benämnt klear värnar om dig som kund, vilket bland annat innebär att vi hanterar dina personuppgifter på ett sätt som tar hänsyn till din integritet. I denna integritetspolicy beskrivs vilka personuppgifter vi samlar in från dig genom våra interaktioner med dig samt hur vi använder dessa uppgifter. Integritetspolicyn beskriver även dina rättigheter gentemot oss och hur du kan göra dina rättigheter gällande.

Du kan alltid kontakta oss om du har frågor kring integritetsskydd och behandling av personuppgifter genom att skicka ett e-postmeddelande till info@klear.se

Vad är personuppgifter och vad är en behandling av personuppgifter?

Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan knytas till en person som är i livet. Exempel på personuppgifter är namn, personnummer, adress, e-postadress, telefonnummer, bild, köphistorik etc. En behandling av personuppgifter är allt som görs med dem, exempelvis insamling, bearbetning, ändring, lagring, läsning, utlämning, aviidentifiering eller radering.

Hur använder vi personuppgifter?

Vi använder personuppgifter för att bedriva vår verksamhet och leverera de produkter och tjänster vi tillhandahåller. Vi använder även informationen för att skapa en bättre upplevelse vid besök av hemsidan samt för att informera dig om ditt konto och produkter. Dessutom använder vi personuppgifter för marknadsföringsaktiviteter och för att visa mer relevanta annonser om våra produkter.

Klear behandlar personuppgifter i syfte att tillhandahålla relevant innehåll på hemsidan www.klear.se, t.ex. för att säkerställa att innehåll på hemsidan presenteras effektivt på din enhet enligt dina önskemål. Behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt och ditt berättigade intresse av att tillhandahålla information och tjänster på hemsidan. De personuppgifter som behandlas är information om hur du interagerar med oss, t.ex. hur du använder våra tjänster, svarstid för sidor, nedladdningsfel, hur du nådde och lämnade tjänsten, enhetsinformation, t.ex. IP-adress, webbläsarinställningar, operativsystem, plattform och skärmupplösning, nationella inställningar och språkinställningar. Personuppgifterna bevaras från insamlandet och en tid om 24 månader därefter.

Klear behandlar personuppgifter i syfte att förebygga och utreda brott mot företaget, t.ex. för att kunna hindra och utreda hot, stölder och inbrott i vår lokal. Behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt berättigade intresse av att förebygga och utreda brott mot företaget. De personuppgifter som behandlas är videoinspelningar från kamerabevakning. Personuppgifterna bevaras från insamlandet och en tid om 2 månader därefter.

Klear behandlar personuppgifter i syfte att hantera kundärenden, t.ex. för att kommunicera med dig och besvara förfrågningar som kommer in till oss eller i andra digitala kanaler (inklusive sociala medier) och utreda klagomål- och supportärenden. Behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt och ditt berättigade intresse av hantera kundärenden. De personuppgifter som behandlas är identitetsuppgifter, t.ex. namn och personnummer, kontaktuppgifter, t.ex. adress, e-postadress och telefonnummer och korrespondens med dig Personuppgifterna bevaras under ärendehanteringstiden och för en tid om 6 månader därefter för att kunna svara på ärendet ifall det dyker upp följdfrågor från kund om hur ärendet hanterades.

Klear behandlar personuppgifter i syfte att fullgöra rättsliga förpliktelser som att följa tillämplig lagstiftning, t.ex. bokföringslag och GDPR. De personuppgifter som behandlas är identitetsuppgifter, t.ex. namn, kontaktuppgifter, t.ex. adress, köpinformation, t.ex. köptidpunkt, artikelnummer och ordersumma. Personuppgifterna bevaras i 7 år enligt bokföringslagen.

Klear behandlar personuppgifter i syfte att marknadsföra våra produkter t.ex. för att kommunicera relevant information om våra produkter och tjänster till dig, samt för marknadsföring eller erbjudanden som hör samman med våra produkter, eller produkter och tjänster som tillhandahålls eller marknadsförs av våra samarbetspartners. Behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt och ditt berättigade intresse av att marknadsföra våra produkter och erbjudanden. De personuppgifter som behandlas är t.ex. namn, e-postadress, adress och telefonnummer. Personuppgifterna bevaras under kundförhållandet eller tills du meddelar att du inte längre vill motta sådan kommunikation.

Hur samlar vi in personuppgifter?

Vi tar emot vissa personuppgifter direkt från dig, exempelvis när du anlitar oss, prenumererar på ett nyhetsbrev, köper en produkt eller kontaktar oss. Vi samlar in en del av personuppgifterna genom att registrera hur du interagerar med vår hemsida, exempelvis genom användning av teknik som cookies.

Ibland samlar vi även in personuppgifter från tredje part. Exempel på tredjepartskällor, som kan variera över tid, är leverantörer av tjänsteleverantörer som erbjuder data för att vi ska kunna anpassa vår marknadsföring på t.ex. internet, samt partners vi samarbetar med.

Mottagare av personuppgifter och anledningar till att vi delar dina personuppgifter.

Vi kommer inte att sälja eller hyra ut dina personuppgifter till andra företag. Vi överför till, eller delar dina personuppgifter med, utvalda mottagare om det är nödvändigt för ändamålet för vilket informationen har samlats in, till exempel för att tillhandahålla en produkt eller tjänst som du har begärt.

Personuppgiftsansvarig är den som behandlar personuppgifter hos oss och enligt våra instruktioner. Vi följer våra krav för säkerhet i form av tekniska och organisatoriska åtgärder i samband med behandlingen och är inte tillåtna att använda personuppgifterna för andra ändamål. Vi överför även dina personuppgifter till företag eller myndigheter som är självständigt personuppgiftsansvariga, det vill säga själva bestämmer ändamålet och medlen för behandlingen av personuppgifterna. När dina personuppgifter delas med ett företag eller myndighet som är självständigt personuppgiftsansvarig gäller deras integritetspolicy.

Klear delar dina personuppgifter med leverantörer eller underleverantörer för att fullgöra avtal gentemot dig och för andra syften som framgår av denna integritetspolicy. Vi delar dina personuppgifter med företag som hjälper oss med marknadsföring och IT-tjänster. Vi anlitar även företag för att tillhandahålla leverans av produkter som behöver tillgång till personuppgifter för att kunna tillhandahålla dessa tjänster. Vi kan likaså komma att lämna ut personuppgifter till myndigheter om vi är skyldiga att göra det enligt lag.

Hur kommer du åt och kontrollerar dina personuppgifter?

Du kan få tillgång till alla dina personuppgifter som samlas in av klear genom att kontakta oss på telefon eller den adress som finns i avsnittet kontakta oss nedan. Vi svarar på förfrågningar om åtkomst eller borttagning av dina personuppgifter inom 14 dagar.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar dina personuppgifter i en form som möjliggör identifiering av dig endast så länge som är nödvändigt för ändamålen med behandlingen. Vi behandlar och sparar dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för att kunna utföra våra avtalade åtaganden gentemot dig. Vi sparar även dina personuppgifter för andra ändamål, som exempelvis bokföring, marknadsföring, åtgärder mot bedrägerier eller penningtvätt. För dessa ändamål sparas personuppgifterna endast så länge som är nödvändigt för ändamålen eller vad som krävs enligt tillämplig lag.

Vilka rättigheter har du?

Rätt till tillgång: Du har rätt att få information om vilka personuppgifter om dig själv som klear behandlar, inklusive ändamålen med behandlingen, de mottagare eller kategorier av mottagare till vilka personuppgifterna har lämnats eller ska lämnas ut, samt en kopia av de personuppgifter som är under behandling. Det kostar inget att få ut denna information och kopia av personuppgifterna. För eventuella ytterligare kopior som du begär får klear ta ut en rimlig avgift för att täcka de administrativa kostnaderna. Observera att om du begär tillgång till dina personuppgifter kan vi komma att begära ytterligare information om dig för att möjliggöra en effektiv hantering av begäran samt att personuppgifterna lämnas till rätt person.

Rätt till rättelse: Du har rätt att få felaktiga personuppgifter som rör dig rättade. Du kan även korrigera felaktig eller icke-komplett information om dig själv.

Rätt till radering (”rätten att bli bortglömd”): Du har rätt att få dina personuppgifter raderade utan onödigt dröjsmål om någon av följande förutsättningar gäller:

  • Om uppgifterna inte längre behövs för de ändamål för vilka de behandlades.
  • Om behandlingen grundar sig enbart på ditt samtycke och du återkallar ditt samtycke.
  • Om behandlingen sker för direktmarknadsföring och du motsätter dig att uppgifterna behandlas för detta ändamål.
  • Om du motsätter dig databehandling som sker efter en intresseavvägning och det inte finns berättigade skäl som väger tyngre än ditt intresse.
  • Om personuppgifterna har behandlats på ett olagligt sätt.
  • Om radering krävs för att uppfylla en rättslig skyldighet.

Klear kan likväl vägra att följa en begäran om radering när personuppgifterna behandlas av följande skäl:

  • För att utöva rätten till yttrande- och informationsfrihet.
  • För att uppfylla en rättslig förpliktelse.
  • För att kunna fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk.

I dessa fall tillser vi att de personuppgifter vi behandlar eller är skyldiga att lagra inte längre används för andra ändamål.

Rätt att göra invändningar: Du har rätt att när som helst göra invändningar mot behandling av dina personuppgifter som grundar sig på klears berättigade intressen. I så fall får vi inte längre behandla personuppgifterna såvida vi inte kan påvisa berättigade skäl som väger tyngre än dina intressen, eller om behandlingen sker för fastställande, utövande eller försvar av rättsliga anspråk.

Rätt till begränsning av behandlingar: Du har rätt att kräva att vår behandling av dina personuppgifter begränsas om något av följande alternativ är tillämpligt:

  • Du bestrider personuppgifternas korrekthet, under en tid som ger oss möjlighet att kontrollera om personuppgifterna är korrekta.
  • Behandlingen är olaglig och du motsätter dig att personuppgifterna raderas och istället begär en begränsning av deras användning.
  • Vi behöver inte längre personuppgifterna för ändamålen med behandlingarna men du behöver dem för att kunna fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk och begär att vi därför inte ska radera dem.
  • Om du har invänt mot behandling av dina personuppgifter kan du begära begränsning av behandling under den tid vi behöver för att kontrollera huruvida våra berättigade skäl väger tyngre än dina berättigade skäl till att behandlingen upphör.

Om behandlingen har begränsats i enlighet med något av alternativen ovan får vi endast, utöver lagring, behandla personuppgifterna med ditt samtycke, eller behandla dem för att fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk eller för att skydda någon annan fysisk eller juridisk persons rättigheter.

Dataportabilitet: Du har rätt att få de personuppgifter som du lämnat till oss överförda till en annan personuppgiftsansvarig i de fall behandlingarna grundar sig på ditt samtycke eller på ett avtal där du är part. En annan förutsättning är att överföringen är tekniskt möjlig.

Rätt att inge klagomål till en tillsynsmyndighet: Du har rätt att eller få information om hur du ska utöva dina rättigheter eller inge klagomål om behandling av dina personuppgifter genom att kontakta tillsynsmyndigheten i ditt hemland.

Hur använder vi cookies och andra liknande tekniker.

Klear använder cookies och liknande tekniker för att tillhandahålla sin webbplats och för att underlätta insamling av data. Cookies är små textfiler som överförs till din enhet. Webbplatsen använder två olika typer av cookies: tillfälliga cookies som endast lagras temporärt och försvinner när du stänger ned din webbläsare, och varaktiga cookies som sparas till framtida besök. Vi använder cookies för att analysera prestanda för webbplatsen, anpassa den efter dina önskemål och för att analysera din användning av tjänsterna. Vi använder även cookies för att kunna rikta relevant marknadsföring till dig. Webbplatsens funktionalitet är till viss del beroende av tillfälliga cookies, exempelvis för att underlätta navigeringen på webbplatsen. För mer information om hur vi använder cookies och liknande tekniker, se vår cookie policy i slutet av denna sida.

Du kan ändra inställningarna i din webbläsare eller din enhet för att hantera användningen och omfattningen av cookies. Använd hjälpfunktionen i din webbläsare eller enhet för att lära dig mer om hur du ändrar dessa inställningar. Du kan exempelvis välja att blockera alla cookies, endast acceptera förstapartscookies, eller radera cookies när du stänger ner din webbläsare. Observera att vissa funktioner på vår webbplats inte fungerar optimalt om du blockerar eller raderar cookies.

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Kontakta oss

K.L. Ekonomi, Administration & Reklam AB registrerat hos Bolagsverket med organisationsnummer 559043-3818 och adressen Pepparvägen 19 BV, 123 56 Farsta, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Vi följer svensk dataskyddslagstiftning. Kommentarer eller frågor angående denna Integritetspolicy eller frågor angående klears behandling av dina personuppgifter kan skickas till:

K.L. Ekonomi, Administration & Reklam AB
Pepparvägen 19 BV, 123 56 Farsta
E-post: info@klear.se
Telefon: 070-734 62 92

Integritetspolicyn uppdaterades senast 25.10.2018.

 

 

Cookie policy

Hur vi använder cookies

K.L. Ekonomi, Administration & Reklam AB, nedan benämt som klear, följer svensk dataskyddslagstiftning. Vi använder cookies, web beacons och liknande tekniker (gemensamt benämnda ”cookies”) bland annat för att analysera prestanda för våra webbplatser, analysera hur våra webbplatser används, samt för att anpassa dem efter dina önskemål. Vi använder även cookies för att kunna rikta relevant marknadsföring till dig. Cookies kan inte skada din enhet. Våra cookies lagrar inte känslig information som ditt namn, adress eller betalningsinformation. Nedan förklarar vi hur vi använder cookies och vilka val du kan göra.

Vad är cookies?

En cookie är en textfil med identifierare som skickas från klears eller våra partners webbservrar och sparas tillfälligt eller varaktigt på din enhet. Cookies används för att ge tillgång till olika funktioner. Vi använder olika typer av cookies:

  • Förstapartscookies är cookies satta av webbplatsen du besöker.
  • Tredjepartscookies är cookies satta av en tredjepartssida. Dessa används främst för att samla information för annonsering och skräddarsytt innehåll samt för webbstatistik.
  • Tillfälliga cookies kallas även sessionskakor och lagras temporärt i enhetens minne och används när du navigerar på webbplatserna. Tillfälliga cookies försvinner när du stänger din webbläsare.
  • Varaktiga cookies är cookies som sparas på din enhet under den tidsperiod som anges i cookien, eller till dess att du tar bort dem.
  • Web beacons (kallas ibland även single-pixel GIFs eller clear GIFs) är små transparenta bilder som används tillsammans med cookies för att räkna användare som besökt webbplatser. Vi skickar även med web beacons i nyhetsbrev eller e-post för att avgöra om meddelandena har öppnats eller vidarebefordrats.
  • Liknande tekniker är tekniker som lagrar information i din webbläsare eller i din enhet på ett sätt som liknar cookies och web beacons.

Hur kan du hantera cookies?

Om du föredrar att begränsa, blockera eller ta bort cookies från klear.se, eller från någon annan webbplats, kan du göra det via webbläsaren eller inställningarna i din mobiltelefon eller surfplatta. Använd hjälpfunktionen i din webbläsare eller enhet för att lära dig mer om hur du ändrar dessa inställningar. Du kan exempelvis välja att blockera alla cookies, endast acceptera förstapartscookies, eller radera cookies när du stänger ner din webbläsare. Observera att om du vill kunna använda innehållet på klear.se fullt ut, måste du acceptera cookies eftersom vissa personligt anpassade funktioner på webbplatsen endast är tillgängliga om dessa cookies används.

Cookies via Google Analytics

Klears webbplats använder Google Analytics från Google som analysverktyg.

Google Analytics är en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google, Inc. Google Analytics använder cookies för att vi ska kunna utvärdera och rapportera användningen av vår webbplats, till exempel genom att samla data om sidvisningar och klick. Dessa analyser används inte för att identifiera dig eller för att följa din navigering till andra webbplatser. Informationen som samlas in om din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress) kommer att överföras till och lagras av Google på servrar i USA. Du kan tacka nej till Google Analytics med det här webbläsartillägget: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout eller blockera dessa cookies tillsammans med andra cookies genom att justera inställningarna för din webbläsare.